dinsdag 7 mei 2013

Palingrokerij

Visliefhebbers in theorie en praktijk.

De liefhebberij voor vissen kan op verscheidene manieren worden uitgevoerd. Sommige mensen kweken vis terwijl anderen met een hengel of meer beroepsmatig met netten de vis proberen te vangen. Weer anderen kokkerellen met vis op diverse manieren maar waarschijnlijk de grootste groep liefhebbers weet vis het best te waarderen vanwege de uitstekende smaak !Van deze laatste twee vormen van liefhebberij hebben Marnicq en Karel Ratering hun hobby gemaakt.Enkele jaren geleden enthousiast geraakt tijdens paling-rookwedstrijden bij restaurant van Hal in Voorst  werd besloten om het roken van vis zelf te gaan proberen. Na veel vallen en gelukkig ook weer opstaan hebben we deze manier van visbereiding zo goed onder de knie dat we het aan het publiek kunnen tonen en vooral ook laten proeven.


Tijdens ons leerproces zijn we erachter gekomen dat er met het roken van vis veel variaties mogelijk zijn. Welke vissoorten zijn goed te roken en welke niet, bij wat voor een temperatuur gaart een vis en met welke houtsoorten geven een goede smaak af. Ook belangrijk om te weten is hoe lang we de vis moeten pekelen in pekelwater om de smaak het best tot zijn recht te laten komen.
Dit zijn slechts enkele aspecten die het visroken tot een boeiende hobby maken. Mocht u geïnteresseerd zijn kom dan vrijblijvend kijken, ruiken en proeven tijdens het (H)eerlijk Megchelen evenement op  Zondag 7 Juli bij het Megchels goed aan de Heisestraat 12 te Megchelen.

Graag tot ziens,

Marnicq en Karel Ratering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten